2024. április 2.

Solymár, Alsó-Jegenye völgy vonattal

( 2022. április)

Egy húsvéti szünetben, amikor pár napot  nálunk volt anyukám, mindenképpen szerettünk volna kimozdulni valahová, de ennyien már nem férünk be a kocsinkba. Úgyhogy jó ötletnek tűnt, hogy menjünk vonattal, hiszen itt az utca végén is van egy megállója, és hiperszuper gyorsvonat. Így Solymárt vettük célba, hogy sétálgatunk kicsit a Paprikás-patak mentén, ami szinte teljesen sík, megerőltetésmentes. 

Jártunk már Solymáron korábban, amikor még kisebbek voltak a gyerekek, akkor is nagyon tetszett nekik, most a vonatozással tettünk hozzá a kiránduláshoz egy kis extrát, bár először nagyon ágáltak, hogy milyen már, hogy vonattal megyünk kirándulni ???? Végül a vonatozás lett a legnagyobb kaland az egész napban. Tényleg nagyon szuper, mert pikkpakk a Budai-hegyekben lehet lenni, szinte fillérekért.

Solymáron viszonylag sokan voltak, kutyások, gyerekesek, sokan próbálták kihasználni az eső előtti órákat. 

Az állomástól nagyon könnyen és gyorsan eljutottunk a vár elágazáshoz, és ha már itt voltunk felmentünk megint a várba. 



A patak alsó részén csak iszapos patakmedert találtunk. Hiába esett mostanában többször is eső, a Paprikás-patak alsó része teljesen száraz volt, azt a kis vizet ami csordogált benne teljesen felitta az iszap. Nagyjából féltávtól kezdett már némi értékelhető vízmennyiség folyni a mederben. 






A homokkőfal már korábban is nagy népszerűségnek örvendett, de még most, évekkel később is muszáj volt a fiúknak felmászni rá, ameddig csak tudtak. 

Éledő természet:

A vízesésnél azért már volt rendesen víz a patakban. 


Volt, hogy szép kis fahídon keltünk át a patakon....

De volt, hogy köveken kellett átegyensúlyozni a túloldalra. 







A Rózsika - forrás.



Hazafelé pedig pont elértük a kiszemelt vonatot. :-) 

Kalandos, kényelmes kis séta volt. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése