2011. október 17.

Lengyelország-Lancut

A harmadik nap délutánján a házigazdáink egy lengyel nézőpont szerint közeli kastélyhoz autóztunk el. Ők konkrétan azt mondták, hogy itt van nem messze egy kastély, nézzük meg mert szép, aztán másfél órát autóztunk oda, de végülis nem panaszkodtunk, mert tényleg szép volt, és hát különben is azért mentünk, hgoy minél több mindent lássunk. 
A Lancut-i kastély, egy 17.századi fallal körülvett főúri kastély, mely kitűnő állapotban maradt fenn, és belülről az egyik leggazdagabban díszített és berendezett vára, tele  a 17-20. századi műemlékekkel, szobrokkal, és festményekkel. Báltermében nyáron hangversenyeket rendeznek. 


  
Az istállóban hintó és mindenféle lovaskocsi múzeum van, ami (állítólag) európai viszonylatban egyedülálló. Mi nem mentünk be sem a kastélyba, sem az istállóba, oda külön nem is lehetett azt hiszem bemenni, mert előző évben voltunk Bécsben-Schönnbrunnban, és ott láttunk egy kocsimúzeumot. Nem értünk annyira sem a lovaskocsikhoz, sem a kastélyokhoz, hogy értékelni tudtuk volna a különbséget. 
Ellenben nagyot sétáltunk a kastélyt körbeölelő ősfás, szökőkutas, sokszobros, sokvirágos angol parkjában és a pálmaházban, ahol még teknősöket is láttunk akció közben ;-)






Hazafelé kicsit bánkódtunk, hogy gyorsan eltelt a 3 lengyelországi napunk, de a másik pillanatban pedig már be voltunk sózva, mert tudtuk, hogy remek kalandok várnak még ránk, hiszen a következő megállóhelyünk a Magas-Tátra lesz:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése