2024. március 19.

Villámséta a gödi Duna-parton

( 2022. február) 

Ugyancsak egy téli hétvégi délutánon, amikor a gödi sportcsarnokban futsall torna volt, két meccs közötti szünetben tettünk egy rövid, de annál izgalmasabb sétát a Duna-parton. 

A gödi Duna-partról más sokszor, sok mindenkitől hallottam, hogy milyen remek hely. Persze inkább nyáron mutatja a klasszabbik arcát, amikor fürdeni is lehet, meg vége-hosszan sétálni a parton, akár egészen Vácig is, ha az embernek úgy tartja kedve. 

Amit mi most kaptunk belőle, az csak egy kis ízelítőnek volt jó, hogy felkerüljön a listánkra, hogy nyáron esetleg érdemes felkeresni újra  a partot. 

Most csak egy rövidet sétálgattunk a parton, egyrészt mert irtó nagy sár volt az árterületen, ami eléggé megnehezítette a közlekedést, nem lehetett csak úgy átvágni, amerre gondoltuk. A másik, hogy a kis ki-be vízfolyásokon, kisöblökön nem lehetett most csak úgy átkelni, bezzeg nyáron, amikor mezítláb végig lehet a köveken menni, mindjárt más.











Hód- munka :-)


( megjegyzés: Bár akkor nagyon mondtuk, hogy majd visszajövünk nyáron, még az is lehet, hogy biciklivel, mert remek bicikliút vezet a városba, sajnos azóta sem került sor egy újabb látogatásra. Pedig az interneten utánaolvasva Gödöt nemcsak a Duna miatt érdemes felkeresni, hanem az egyéb épített műemlékei miatt is, villák, kúriák sorakoznak a városban. Sajnos az utóbbi időben csak a Samsung-gyár környeztkárosító hatásával kerül be Göd a hírekbe, ami igazán fájdalmas minden szempontból. )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése