2024. március 24.

Visegrád, Mogyoró-hegy

( 2022. március)

Egy márciusi ledolgozós szombaton, amolyan csapatépítés gyanánt, munka helyett a Visegrádi-hegységbe mentünk kirándulni. A Mogyoró-hegy volt a célpont, semmi megerőltető nem volt tervben.

Újpest-városkapunál szálltunk buszra, és zötyögtünk ki jó hosszan Visegrádra. Megérkezve rögtön a buszmegállóval szemközti cukrászdában kezdtünk egy kávéval, és a kerthelységben élveztük a napsütést. Innen kerekedtünk fel, és vágtunk neki a hegynek.

A Salamon-tornyon vágtunk keresztül , majd a Nagy-Villámot oldalról elkerülve jutottunk a Mogyoró-hegyre. Út közben csodáltuk az éledező erdőt, a nyíló odvas keltikéket. 



Elhaladtunk a Sibrik-dombon az első visegrádi vár  romjai, az Ispáni palota mellett, amit még a rómaiak emeltek, és ezen a helyen tartotta Szent László király fogva a trónfosztott Salamont is 1083- ban. 
Gyönyörű innen a kilátás, megéri elidőzni itt egy kicsit. 



Továbbhaladva a Mátyás-forrásból merítettünk friss vizet. 




A Mogyoró-hegyi tanösvényen haladtunk tovább, a Nagy-Villám tövében, remek rálátással a várra. 



A Mogyoró-hegyi vadaspark lakói köszöntettek bennünket. 

A hegy tetején pedig megpihentünk, élveztük a kilátást, a jó levegőt, éselfogyasztottuk az elemózsiánkat. 

A Börzsöny vonulata

A Naszály




A hosszú keskeny függőhíd le van zárva, nem lehet rajta keresztül menni. Nem mintha bárki is kedvet érzett volna, hogy átmenjen, egyáltalán nem :-)






Utunkat a duna mentén, a kavicsokon, uszadékfák között lavírozva fejeztük be. 







Majd, miután már reggel szóba került a lángos, nem mehettünk haza lángos nélkül, és a Királyi palota büféjében sikerült végül lángoshoz jutnunk. 




Kellemes kis kirándulás volt. Nagy emelkedők nélkül, kisgyerekekkel is bőven élvezhető. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése