2022. június 9.

Pákozd, jeges Velencei-tó

( 2021. február)

Egy 2021-es hideg téli napon a Velencei-tó felé vettük az irányt, hogy megnézzük a jeges tavat. Korábban sok képet láttam a Balaton déli partjáról, hogy mennyire jégbe van fagyva, de a Velencei-tó nem volt annyira jeges, de így is sikerült egy kellemes sétát tenni a parton. 

Először Miska huszárt néztük meg Pákozdon, akit mindig látunk az autópályáról, de testközelből még sosem csodáltuk meg, hogy milyen hatalmas. 






Majd felsétáltunk a történelmi emlékhelyhez. Nemzeti Emlékhely az 1848. szeptember 29-i, pákozd-sukorói csata tiszteletére és emlékére, 1951-ben állított Obeliszk környezetében került kialakításra a Mészeg-hegyen Pákozdon. A kiállításokon, melékhelyeken kívül csodás a panorámában is gyönyörködhetünk. 















A hegyoldalban találtunk egy un. Ninja warrior pályát, amit a fiúk végigcsináltak, és csak ez után indultunk a partra, megnézni a vizet. Nagyon hangulatos volt a jégbefagyott nádas, a jégen visszatükröződő napsütés, és minden... nagyon tetszett. 



















Kellemes téli délelőttöt töltöttünk el itt, és újra elhatároztuk, hogy jobban meg kellene ismernünk a Velencei-tó környékét is. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése