2019. március 7.

Veresegyházi medvepark

(2018.július)

Nem először jártunk már itt, (bár itt a blogon a korábbi látogatásainkat nem sikerült megörökíteni), de nagyjából minden gyerekünk kisebb korábban megfordultunk már itt, szerintem ez egy nagyon klassz kisgyerekes program. Már egész pici kortól élvezik szerintem a picik, és még nagyobb korban sem fintorognak talán annyira :-)
Az utóbbi években pedig szépen ki is épült a hely, és a környéke. Utolsó ittjártunk óta rengeteg pozitív változást tapasztaltunk. Voltunk mi még itt úgy, hogy süppedtünk a sárban, mert nem volt még körbe sétajárda :-) Persze annak is megvolt a szépsége, a vadregényessége, a kalandossága, de mennyivel kényelmesebb szépen térkövezett útról szemlélni az állatokat. De nem csak a környezet szépült, hanem az állatok "kínálata" is bővült, ha mondhatom ilyen csúnyán, hiszen a medvék mellett már sok-sok egyéb állatfajjal is ismerkedhetünk a parkon belül, farkasokkal, mosómedvékkel, ragadozómadarakkal. ( honlap)

Mi most ezúttal csak Marcival mentünk, a nagyok épp táborban voltak.
Már a megérkezéskor is csak tátottuk a szánkat, mert még jóval a kapu előtt egy hatalmas parkolóba irányítottak, a kapuban lehet megvenni a belépőjegyeket  és a napi parkolódíjat. Nem voltak még ekkor sokan, mikor kifelé jöttünk dugig volt a parkoló.  Innen sétáltunk befelé, és csak hümmögtünk, hogy húúú ez sem volt itt, az sem ilyen volt. Lett pl. egy szuper játszótér a fák alatt.2017-ben adták át, egészen új.


A bejáratnál műanyag kismotorokat lehet "kölcsönözni" ingyen a kisebb gyerekeknek. Kisgyerekes szülők pontosan tudják, hogy ez micsoda nagy könnyebbség, a gyerekek nem szeretnek, vagy nem tudnak még annyit sétálni, hogy szórakoztató legyen mindenkinek a nézelődés, de kismotorozni azt bármennyit tudnak szerintem. :-) Mi már kinőttünk a kismotorozásból, sajnos, de ez egy nagyon szimpatikus kezdeményezés.
Marci elég bátortalanul és kedvetlenül indított. Kicsit tartott is szerintem a nagy medvéktől, akik a kerítés mellett ólálkodtak, és várták a mézet. A bátortalanságát végül egy kisvonatozással sikerült megtörni, mert nem csak állatbarát, hanem vonatrajongó is, és egy kört mentünk a park körül, ezzel jól fel is térképeztük, hogy mi várhat még ránk, ha körbe is szeretnénk esetleg  sétálni.



Nekem a kedvenceim a fürdő mackók voltak. Nagyon élvezték, és olyan cukik voltak, ahogy pancsoltak.



Mézre várva.


És persze meg is etettük őket. Itthonról vittük a mézet, de ott is lehet venni. Nagyon szerették :-) Viszont volt olyan medve, aki begyűjtötte a fakanalakat, és a területén ott volt szétdobálva egy csomó kanál.








A honlapon láttam, hogy májusban érkezett egy akkor 3 hónapos kisbocs. Ő még külön karámban volt, szegénykém biztos nagyon magányos egyedül, mert csak sétálgatott föl-alá, ő még mézet sem kaphatott. Volt viszont kétszer egy nap látványetetés, 12-kor és 3-kor, és terveztük, hogy a délit majd megnézzük. Végül annyira beborult, és dörgött is, hogy még 12 előtt elindultunk haza. :-(

Kismackó




A medvék területének túloldalán van egy kilátószerű építmény is, ahonnan kicsit be lehet látni a terepet.




Csúszdával egybekötve :-)


Lámák is voltak. Meg kecskék.

Mire újra  a bejárathoz értünk Marci megéhezett, de csak olyan helyet láttunk, ahol komplett ebédet tudunk volna enni, így csak egy kürtőskalácsot vettünk arrébb. Ekkor mág úgy terveztük, hogy a park túloldalán folytatjuk majd a délelőttöt, a játszótér felől, de hirtelen nagyon elkezdett feketedni az ég, majd esni is kezdett, így inkább menekülőre fogtuk a dolgot.

Korábban még a tó parton is sétáltunk egy nagyot, de most csak autóból nézegettünk arra, nem álltunk meg. Talán majd máskor felelevenítjük azokat az emlékeinket is. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése