2022. október 14.

Tavasszal a Füvészkertben

( 2021. május) 

Egy iskolai szorgalmi feladat kapcsán végre megragadtuk az alkalmat, hogy elmenjünk a Füvészkertbe, úgymond a Pál utcai fiúk nyomába eredtünk. 

Ottjártunkkor a covid akárhányadik hullámának a lecsengésekor a pálmaház és a bemutatóház csak meghatározott időpontokban volt nyitva. Mikor megérkeztünk, akkor ezekhez az időpontokhoz igazítottuk a kertbeli sétát. Végül csak a pálmaházba tudtunk bemenni, mert a másik épületet a kiírt időpontban nem nyitották ki, és még utána is zárva találtuk. 

A megelőző hetek esőzése erős nyomot hagyott a prakon, mert az elburjánzott növényzet kicsit szedett-vedett állapotokat hagyott maga után, nem volt még idő az első napsütéssel rendbe rakni, de legalább minden szép zöld volt, és friss. 

A Botanikus Kert kiemelten fontos természetvédelmi feladata a veszélyeztetett, védett növények megőrzése, mesterséges elszaporítása, visszatelepítési kísérletek folytatása.

A Kert 85 hazai veszélyeztetett fajt őriz, ill. mutat be, a Föld flórájából 250 veszélyeztetettnek minősített, “vörös könyves”fajt mutat be.





Bambuszerdő


Pálmaház











Nemecsek a tóban.


A kaktuszház

Orchideák








Innen hazafelé még megnéztük a Pál utcai fiúkat :-)


A könyvbeli Grund helyén ma már egy lakóház áll.



Tanulságos, és remek délelőttöt töltöttünk el a Pál utcai fiúk nyomában. A Füvészkertbe pedig minden évszakban érdemes ellátogatni. 























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése