2023. március 5.

Salföld Major

 Már lassan tíz éve, hogy felfedeztük a Salföld Majort, és azóta is azt gondolom, hogy egy Balaton-parti hűvösebb napon a legjobb választás lehet kisgyermekes szülőknek. Mi is akkor jártunk ott, amikor kicsik voltak a gyerekeink, és mindegyiküknek nagyon-nagyon tetszett. 

Azóta persze sok-sok fejlesztést is végrehajtottak a majorságon, azóta a látogatottság is többszörösére nőtt, nyilván. 

A major mindent felvonultat, ami a kisebb korosztály számára vonzó lehet, játszótér, állatsimogató, kisállat etetés, pónilovaglás, lovaskocsikázás, és alkalmanként mindenféle csikósbemutatók és egyéb rendezvények is vannak. 


képek 2014-ből: 





A majorság egyik végében egy gyógynövénykert is helyet kapott. 



A traktorimádók is találnak maguknak csodálnivalót :-)

Mindenféle háztáji állat volt, a baromiktól elkezdve, kutyák,  malacok, juhok, szürkemarhák, szamarak, voltak bivalyok is, de azok nagyon messzire elmentek, csak a sziluettjüket láttuk.










Az egyetlen problémás dolog csak az volt, hogy a legelőkhöz nem vezetett semmilyen ösvény, hanem a réten kellett átvágni, ami bizony telistele volt mindenféle kakival. Nagyon a lábunk elé kellett nézni, hogy ne érjen meglepetés. 


Mikor legközelebb mentünk, pár év elteltével, akkor már volt rendes kiépített parkoló a major előtt. Dugig tele is volt autóval, nehezen találtunk helyet. 

Bent nagyjából ugyanazt a forgatókönyvet követtük, amit korábban, lovaglás, állatsimogatás, nézelődés. Új, szép kerítések is kerültek az állatok köré, a nyulakat például könnyebb volt megsimogatni a kicsiknek, mint a rácson keresztül.És szép új játszótér is épült. 












Bivalyok.





Mi nagyon jól éreztük magunkat, kisgyerekkel egyszer mindenképp megéri eltölteni itt egy napot, vagy felet, vagy visszajönni. :-) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése