2019. szeptember 13.

Tihanyi Levendulanapok - minilátogatás

( 2019.június) 

A nyár elején, közvetlenül az utolsó tanítási nap után pár napot Balatonfüreden töltöttünk. Füredre rendszeresen járunk, egy nyáron, ha szerencsénk van többször is megfordulunk ott, hosszabb-rövidebb időre, és amikor itt vagyunk, akkor rendre Tihanyba is átjárunk. Mert szeretjük. Így volt ez most is, ráadásul éppen a Levendulanapok zajlottak a városban, és mindenféle programok voltak a Belső-tó partjánál.
Napközben még más dolgunk volt, Mátét kellett letenni a focitáborban, és csak elég késő délután értünk ki a tó partra, még épp elcsíptük a kirakodóvásárt, és a kisállatokat, mert aztán hamarosan már kezdetek pakolni. Igazából nem is terveztünk sok időt ott tölteni, mert fönt a főtéren néztünk ki egy koncertet, csak addig még volt egy kis idő.



A kedvenc pajtám. Levendulacsokrokat szoktak benne szárítani. 


A rendezvény részeként meg lehetett nézni a hiperszuper vadiúj levendulalepárlót 

A lepárlás folyamatábrája:



Illatfelismerő üvegek.


A Belső-tó partján már nem volt nagy tolongás, de így várakozás nélkül ki tudták próbálni a gyerekek a népi játékokat, és meg tudták nézni a kisállatokat.




Azt mondjuk nem tudom, nem értem, hogy hogy lehetséges az, hogy egy ilyen rendezvényt pont az ürgéklakta területre szerveznek. Szegény kis ürgék nem is nagyon tudtak előbújni, meg gondolom az emberek be is omlasztották a járatok kijáratait.




Sajnos a koncertre nagyon el kezdett esni az eső, így csak az eresz alól tudtuk hallgatni.


Este, vacsora után, szokás szerint még sétáltunk egyet Füreden. Gyönyörű színek voltak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése